Akdeniz uzantılı e-posta adresi alma işlemleri

E-POSTA

Enstitümüze kayıt yaptıktan sonra size verilen öğrenci numaranız aynı zamanda öğrenci e-posta adresinize tanımlıdır. Öğrenci e-postanızı aktifleştirmek için aşağıdaki linke tıklayarak gerekli bilgileri girmeniz gerekmektedir. İşlemi tamamladıktan sonra 48 saat içinde Akdeniz uzantılı e-posta adresiniz aktif hale gelecektir.

Örnek: Öğrenci numarası 123456789111 olan bir öğrencinin öğrenci e-posta adresi 123456789111@ogr.akdeniz.edu.tr olarak tanımlanır.

Öğrenci e-posta adresinizi aktifleştirmek için TIKLAYINIZ.

Öğrenci e-posta adresinize giriş yapmak için TIKLAYINIZ.

Öğrenci e-posta adresiniz çevrimiçi (online) yapılan derslere ve sınavlara katılmanız için gereklidir. Çevrimiçi (online) dersler Microsoft Teams platformunda, çevrimiçi sınavlar Akademik Sınav Otomasyon Sistemi (ASOS) üzerinden yapılmaktadır.

EDUROAM

Öğrencilerimiz için Eduroam hesabı aynı zamanda e-posta hesabıdır.

Öğrenci e-posta adresinizi kullanarak Office 365 hesabı edinebilir, Onedrive uygulamasında 5 tb boyutunda bulut depolama alanı elde edebilir ve üniversitemizdeki EDUROAM wifi alanından ücretsiz internet hizmetinden yararlanabilirsiniz.

AKADEMİK SINAV OTOMASYON SİSTEMİ (ASOS)

Üniversitemizde yapılan çevrimiçi sınavlarda Akademik Sınav Otomasyon Sistemi (ASOS) kullanılmaktadır. Sisteme kayıt ve sistemin kullanıma ilişkin bilgilere ulaşmak için TIKLAYINIZ.