Yabancı Diller Eğitimi
DERS KATALOGLARI
YABANCI DİLLER EĞİTİMİ ANABİLİM DALI
Kuruluş Yılı 2009/2010 Eğitim Öğretim Yılı
Amacı Anabilim dalımızın amacı, yabancı dil eğitimi alanında yetkin ve donanımlı, araştırarak ve sorgulayarak bilgiye ulaşan, ulu önder Gazi M.Kemal ATATÜRK’ün işaret ettiği çağdaş ilkeleri benimsemiş, kendini sürekli olarak geliştirmeyi amaçlayan, alanındaki teknolojik gelişimleri takip edip bu gelişimleri mesleğine aktarabilen akademisyenler yetiştirmek ve akademisyen adaylarına mesleki gelişimleri için gerekli olan akademik beceriyi kazandırmaktır.
Programlar İngiliz Dili Eğitimi Tezli Yüksek Lisans Programı
Misyon Misyonumuz, yaşam boyu öğrenmeyi kendilerine ilke edinmiş, profesyonel ve kişisel olarak kendini sürekli geliştiren, bu doğrultuda bilim ve teknolojideki gelişimlerden yararlanan, eleştirel düşünebilen, sorunlara çözüm odaklı yaklaşarak alternatifler üretebilen, lisansüstü düzeyde araştırma yapabilecek, araştırma, eğitim ve hizmet alanlarındaki üretimini toplum yararına sunabilecek, ülkenin geleceği için üstün nitelikli akademisyenler yetiştirmek ve yabancı dil öğretim elemanı yetiştirmede ışık saçan, toplumu aydınlatan bir üniversitenin misyonuna uygun, ulusal ve uluslararası alanda söz sahibi kurumlardan birisi olma yolunda gerekli öğretimi verebilen nitelikli akademisyenlerden oluşan bir anabilim dalı haline gelebilmektir.
Vizyon Işık saçan, toplumu aydınlatan bir üniversiteye akademisyen yetiştirmenin ayrıcalığının bilinciyle, yetiştirdiği bilim insanlarının üreteceği bilgi, donanım ve hizmetler ile ulusal ve küresel bağlamda eğitim dünyasına katkıda bulunan bir anabilim dalı olabilmek.
Bölüm Başkanı: Doç. Dr. Binnur GENÇ İLTER
Bölüm Başkan Yardımcısı:
Bölüm Sekreteri:  Kezban KOÇAK
Yürütülen Y.Lisans ve Doktora Programları İngiliz Dili Eğitimi Tezli Yüksek Lisans Programı
Toplam Öğrenci Sayısı Yüksek Lisans Programı: 32Doktora Programı: –