2023-2024 Güz Dönemi Ders Kayıt İşlemleri (Yeni kayıt olacak öğrenciler için)

1-Yeni kaydolacak öğrenciler kesin kayıtlarını enstitümüz sayfasında yer alan bağlantılar sekmesinde lisansüstü başvuru sisteminden (OBS) çevrim içi (online) olarak 07-09 ağustos 2023 tarihleri arasında yapacaklardır. Bu tarihler arasında OBS sistemi üzerinden kayıt yapmayan öğrencilerin hiçbir şekilde kayıt hakkı olmayacaktır. Öğrencilerimiz sayfamızda yer alan çevrim içi (online) kesin/ders kayıt kılavuzundan faydalanabilir.

2-Yeni kaydolacak öğrencilerin başvuruda verdikleri e-posta adreslerine okul numaraları gönderilecektir. OBS şifrenizi oluşturarak ders seçimlerinizi 11-15 Eylül 2023 tarihleri arasında OBS sisteminden yapmanız gerekmektedir. Ders seçimlerinde 1.dönem seminer dersi seçilmeyecek olup toplam 30 AKTS ders seçilecektir. Ders kayıtları için sistem 13.30’da aktif olacaktır. Kaydolan öğrencilerin danışmanı olarak ana bilim dalı başkanı atanacaktır. 2.dönem başlamadan bilim dalı tarafından asıl danışman ataması yapılacaktır.

3- 18-22 Eylül 2023 tarihleri arasında ise ders değiştirme, ders bırakma ve ders ekleme gibi işlemler bilim dalı başkanı ile görüşülerek danışman ile birlikte yapılacaktır.

4- Kayıt hakkı kazanan güz dönemi lisansüstü eğitime başvuran adayların sonuçlarında yer alan belgeleri 22 eylül 2023 tarihine kadar enstitüye teslim etmeleri gerekmektedir.

5- Yeni kaydolacak öğrencilerden ikinci bir üniversite okuyanlar (açıköğretim vb.) Harç ücretini yatırdıktan sonra ders kayıt işlemlerini yapabilmektedirler. TEB bankasına öğrenci numarası ile yatırılacaktır.

6-Öğrenci online kayıt kılavuzuna öğrenci işleri daire başkanlığının sayfası kılavuzlar kısmından da ulaşabilir. (Enstitü online kayıt kılavuzu)

İSTENİLEN BELGELER

Lisans diploması/Mezun Belgesi; E-Devlet veya Noter Onaylı

Transkript: E-Devlet veya Noter Onaylı

ALES Sonuç Belgesi, YDS Sonuç Belgesi (YDS belgesi olmayanların 18 Eylül 2023 tarihine kadar getirmeleri gerekir. Getirmeyen Adayların Kayıtları silinecektir.)

Formasyon belgesi isteyen bölümler için Formasyon Belgesi

Lisans ve Yüksek Lisans Diploması/Mezun Belgesi: E-Devlet veya Noter Onaylı

Lisans ve Yüksek Lisans Transkriptleri: E-Devlet veya Noter Onaylı

ALES Sonuç Belgesi, YDS Sonuç Belgesi

Yabancı Uyruklu

Varsa Okul Tanınırlık Belgesi

Lisans Diploması Aslı ve Türkçe Çevirisi ile Birlikte

Lisans Transkriptinin Aslı ve Türkçe Çevirisi

Yabancı Dil Sınav Sonuç Belgesi (YDS belgesi olmayanların 18 Eylül 2023 tarihine kadar getirmeleri gerekir. Getirmeyen adayların kayıtları silinecektir.)

Türkçe Dil Belgesi (C1 Düzeyinde Akdeniz Üniversitesi veya Yunus Emre Enstitüsünden)

Eklenme tarihi: 7.08.2023 01:52:17
Son güncelleme: 7.08.2023 01:52:17